Ontdek de Pracht van Wijnhuizen in de Omgeving van Escales, Languedoc

24/08/2023

De Languedoc-regio in Zuid-Frankrijk staat bekend om zijn betoverende landschap, rijke geschiedenis en vooral zijn voortreffelijke wijnen. In het hart van deze regio ligt Escales, een charmant dorpje dat omringd wordt door enkele van de meest gerenommeerde wijnhuizen. In dit artikel nemen we je mee op een reis langs de vijf beste wijnhuizen in de omgeving van Escales, waar je kunt genieten van de prachtige wijngaarden en de heerlijke wijnen die ze produceren.

1. Château Sainte-Eulalie

Château Sainte-Eulalie, gelegen in de uitlopers van de Montagne Noire, biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende wijngaarden. Dit familiebedrijf staat bekend om zijn passie voor het produceren van biologische wijnen van uitzonderlijke kwaliteit. Neem deel aan een rondleiding door de wijngaarden en de wijnkelders om het productieproces te ontdekken en eindig met een proeverij van hun prachtige selectie aan rode, witte en roséwijnen.

2. Domaine La Grange de Quatre Sous

Domaine La Grange de Quatre Sous is een pittoresk wijnhuis dat bekend staat om zijn ambachtelijke benadering van wijnmaken. Het wijnhuis wordt omringd door weelderige groene velden en oude olijfbomen. Hier kun je genieten van intieme rondleidingen waarbij je meer te weten komt over de traditionele methoden die worden gebruikt om de karaktervolle wijnen te produceren. Vergeet niet te proeven van hun kenmerkende Cuvée des Conti, een blend die de essentie van de regio vastlegt.

3. Château La Voulte-Gasparets

Château La Voulte-Gasparets, gelegen in het hart van de Corbières-regio, heeft een geschiedenis die teruggaat tot de 17e eeuw. Het wijnhuis staat vooral bekend om zijn diepe en complexe rode wijnen, voornamelijk gemaakt van de Carignan-druif. Tijdens een bezoek aan dit wijnhuis kun je de eeuwenoude kelders verkennen en luisteren naar verhalen over hoe passie en traditie samenkomen om deze opmerkelijke wijnen te creëren.

4. Domaine de l'Arbousier

Domaine de l'Arbousier is een juweeltje verscholen in de heuvels rond Escales. Dit biologische wijnhuis staat bekend om zijn uitstekende Picpoul de Pinet-wijnen, die profiteren van de nabijheid van de Middellandse Zee. Tijdens een bezoek aan dit wijnhuis kun je genieten van verfrissende witte wijnen en een panoramisch uitzicht op de omliggende natuur.

5. Château Coupe-Roses

Last but not least, Château Coupe-Roses biedt een unieke wijnervaring met een focus op duurzaamheid en terroir. Dit wijnhuis, omringd door weelderige groene wijngaarden, staat bekend om zijn eclectische selectie van wijnen, van elegante rosé tot krachtige rode wijnen. Tijdens een bezoek kun je de gepassioneerde wijnmakers ontmoeten en meer te weten komen over hun benadering van biodynamische wijnbouw.