Omgeving Escales 

In het zuiden van Frankrijk, om precies te zijn in het departement de Aude, ligt een klein dorpje: Escales. Het is de ultieme plek om de drukte en waanzin van alledag te ontvluchten. De mensen zijn hier zo vriendelijk, de sfeer is er zo gemoedelijk en de omgeving zo adembenemend, dat iedereen zich er snel zal thuis voelen.
U heeft alle voordelen van wonen in een dorpje, maar met uitzicht op de schitterende omgeving, die bestaat uit uitgestrekte wijngaarden, met op de achtergrond heuvels en slingerende weggetjes. Bijna altijd onder strak blauwe luchten, beschenen door de warme Zuid-Franse zon. Het dorp heeft een oud centrum, met smalle straatjes en vele oude huisjes, waardoor het een gezellige, typische sfeer uitademt. De vroeg-Romaanse kerk, waarvan het altaar is gemaakt van een 1e of 2de eeuwse Romeinse sarcofaag is een fraai monument. De monumentale “tour”staat dominant net buiten het dorp en verdient het doel van Uw wandeling te zijn.

Natuurlijk is er in het dorp een jeu de boules-baan aanwezig, alsmede een trapveldje  voor de jeugd en een tennisbaan. Voor de dagelijkse boodschappen vindt U er een brooddepot, een kleine kruidenierswinkel annex slagerij en de voor Frankrijk vanzelfsprekene wijnhandel. In het dorp is een restaurant: L’Escale des Gourmets. Voor een supermarkt of gezellig uitgaan of winkelen, gaat U bijv. naar Lézignan (op circa 7 kilometer) of La Redorte (zo’n 5 kilometer verderop). Daarnaast kunt U bij Chateau de L’Horte (ongeveer 2 kilometer) heerlijke wijnen proeven en ook kopen.

Leuke uitstapjes in de omgeving zijn Carcasonne (La Cité is een uniek bewaard gebleven 11e eeuwse complete stad, adembenemend verlicht bij avond), de universiteitsstad Narbonne, de 9 sluizen van Béziers, de brede zandstranden van St. Pierre la Mer, Narbonne Plage en Gruissan (alles binnen 30 auto minuten). De schitterende natuur in het nationale park de Haute Langedoc is uw bezoek zeker waard. Zelfs de Pyreneeën zou het doel van Uw dagtocht kunnen zijn.

Voor liefhebbers van vissen ligt het Canal du Midi in de directe omgeving, boten voor tochten op dit kanaal kunnen o.a. worden gehuurd in Homps.
Het Lac de Jouarres is een ideale gelegenheid voor windsurfen, zeilen, vissen en zwemmen.

Weekmarkten zijn er in Olonzac (dinsdag), Lézignan (woensdag), Ginestas (donderdag) en Homps (zaterdag).

Copyright © 2013-2016 Maisoncasa.