Omgeving Moraira 

Vroeger een kleine vissershaven, nu tevens een toeristisch stadje met vele gezellige pleintjes, terrasjes, barretjes en (uiteraard) heerlijke visrestaurantjes. De Spaanse sfeer is hier goed te proeven: bezoek maar eens het oude kasteel van Moraira en de uitkijktoren die vroeger ter bescherming tegen zeerovers diende. En de imposante jachthaven, beschut tussen de rotsen van Cap Blanc en Punta de Moraira. Bij de visafslag haalt u 's ochtends uw eigen verse vis. 

De kust bestaat afwisselend uit wilde rotspartijen en heerlijke, kindvriendelijke zandstranden die zeer geleidelijk aflopen. Een aantal stranden is beloond met een Europese prijs voor schoon en helder zeewater. Het grootste strand van Moraira is dat van Ampolla, dichtbij het centrum. Twee andere aanraders zijn het strand van El Portet met leuke restaurantjes en barretjes en de schitterende baai van Cumbre del Sol. 

Genoeg strand gezien? Het nabij gelegen Benissa (8 km) heeft een prachtig stadscentrum en aan de voet van het natuurgebied van Montgó ligt de interessante kustplaats Jávea (14 km), met een mooi oud centrum en een prachtige kerk. Langs de mooie kustweg naar het zuiden komt u na zo'n 11 km bij de indrukwekkende rots Peñón de Ifach (332 m hoog). Rijdt u vanuit Moraira het binnenland in, dan treft u wilde landschappen en machtige bergtoppen aan. U komt via Guadalest (42 km), een eeuwenoud bergdorpje gebouwd tegen de rotsen, bij de "Aitana" (40 km verder). Dit is de hoogste berg (1558 m) van de provincie met panoramisch uitzicht. De kinderen doet u een groot plezier met een uitstapje naar het waterpretpark Aqualandia of het themapark Terra Mítica in Benidorm (45 km). Golfbanen in overvloed: o.a. in Benissa, Denia (24 km), Jávea en Altea (25 km). Moraira beschikt ook over een tennispark.

Copyright © 2013-2016 Maisoncasa.